نقش سبزیجات در کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری دیابت نوع 2
نشست بررسی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط دریافت میوه ها و سبزیجات با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در بیماران دیابتی نوع دو» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط دریافت میوه ها و سبزیجات با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در بیماران دیابتی نوع دو» در این نشست بررسی این طرح پژوهشی اظهار کرد: این طرح تحقیقاتی در سال گذشته به سرانجام رسیده و توانسته است به ارتقای سطح دانش و سلامت در حوزه رژیم درمانی در بیماران دیابتی نوع ۲ کمک کند.
وی درباره اعضای تیم تحقیقاتی توضیح داد: فائزه گراوند، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه؛ سید محمد موسوی دکترا تخصصی رشته علوم تغذیه و محسن منتظر، دانشآموخته کارشناسی.ارشد علوم تغذیه اعضای یم تحقیقاتی را تشکیل میدهند و تمام این افراد، دانشجو و دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره پیام کلیدی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط دریافت میوه ها و سبزیجات با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در بیماران دیابتی نوع دو» اظهار کرد: یافته ها نشان می دهند که بیشترین دریافت میوه در مقایسه با کمترین، به طور معنی داری با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی در بیماران دیابتی نوع دو در ارتباط است. بالاترین دریافت سبزیجات در مقایسه با کمترین نیز با کاهش خطر مرگ و میرهای ذکر شده در ارتباط است. همچنین، مصرف 400 گرم در روز میوه با کاهش 50 درصدی خطر مرگ و میر کلی مرتبط است.
آزادبخت ادامه داد: تنها یک مرور سیستماتیک تاکنون ارتباط مصرف میوه و سبزیجات با مرگومیر کلی در دیابت نوع ۲ را بررسی کرده، بدون توجه به علل خاص مانند مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی. متاآنالیز دوز-پاسخ حاضر، این شکاف را پر کرده و ارتباط مصرف میوه و سبزیجات را با مرگومیر کلی و خاص از جمله (CVD) ارزیابی نموده تا درک بهتری از فواید آن ارائه دهد.
مجری طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط دریافت میوه ها و سبزیجات با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در بیماران دیابتی نوع دو» درباره کاربردهای این پژوهش گفت: «درصورت کمبود دریافت میوه و سبزی در بیماران دیابتی نوع دو توصیه به مصرف بیشتر» و «کمک به بازنگری در گایدلاینهای این بیماران برای کاهش خطر مرگ و میر» از کاربردهای این طرح تحقیقاتی هستند.
وی در پایان گفت: طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط دریافت میوه ها و سبزیجات با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در بیماران دیابتی نوع دو» میتواند در توصیه غذایی برای بیماران دیابتی با توجه به شرایط بیمار استفاده شود اما به مطالعات بیشتر در این زمینه نیاز است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیاتعلمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینههای تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت میکند.
علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت میتوانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: 64552
ارسال به دوستان